En eftertänksam Billey Shamrock

Fem av fem!


En annan luriger Billey Shamrock

Sidor om Billey Shamrock:

Förstasidan
.
Produktinformation
·
Historik
·
Diskografi
·
Billey Shamrock´s
musik, lyrik & litteratur

·
Publikröster om Billey Shamrock
·
Erkännanden
·
Nöjda arrangörer genom åren
·
Avverkade musikfestivaler


Länkar:

Några små länkar


Antal hittills:

1033345

Recensioner av
"SOM OM NÅGONTING HAR HÄNT"

med Billey Shamrock
och Solberga Förortskapell

Hittills inkomna recensioner:

Modern svensk visa

"Jag vet att jag kanske sticker ut hakan lite väl långt, men för mig är Anders F Rönnbloms nya album Underground, väldigt mycket visa. Modern svensk visa. För vare sig han vill eller inte så förmedlar han viskänsla nästan rakt igenom den välgjorda produktionen... ...Ett bevis för att gränserna mellan visa, pop och rock blir allt suddigare. Och egentligen spelar det ingen roll. Viktigast är att det är bra musik som förmedlar något. Jag har en kille till som också är gränsglidare. Som om någonting har hänt, heter ett nytt album med Billey Shamrock. Här återser jag den trevliga visetiketten YTF (visste faktiskt inte att den fanns kvar). Det här handlar mycket om progg. Ömsom uppkäftigt och humorbestrött, ömsom rosaljuvt, romantiskt och kärleksfullt. Självklart har man kryddat med några droppar rock'n'roll också. Rakt igenom små trevliga berättelser planterade i lucker vismylla!"

Per-Roger Carlsson
ST, Sundsvalls tidning
perroger.carlsson@st.nu
2007-05-28

Bästa på mycket, mycket länge!
Fem av Fem!

"Det var med glädje jag fick Billey Shamrocks nya skiva. Har sett honom live ett antal gånger och alltid förundrats över styrkan och energin i hans musik och inte minst hans liveframträdanden. Livekänslan har han lyckats bevara över alla förhoppningar på skivan, det känns som att stå där och digga på trägolvet i nåt sjaskigt hak med Billey på scen.
Jag minns en gång när Billey inledde en av sina låtar med orden "när man var liten och blev mobbad tänkte man att man skulle döda dom jävlarna när man blev stor. När man väl blev stor så träffade man mobbarna på bänkar som alkisar och lodisar och de skulle ha dött om man nös på dom. Då är det tur att man var musiker så man kunde skriva en låt istället nu när det inte gick att ha ihjäl dom." Precis så ska det vara, bli förbannad på något och skriv en låt! Tänk om amerikanerna kunde ta efter Billey, ännu bättre, hela världen tog efter Billey och vips så skulle krigen vara ett minne blott och det skulle finnas grymt mycket bra musik omkring, när alla skrev en låt istället för att sätta en kula i dom jävlarna.
Men Billey är inte bara sunda texter, lite "layback med drink" finns också med på skivan, även sex sekunder joddel klämmer sig in på ett hörn! Positivt? Negativt? Jag vet inte, men dom sex sekunderna är ändå där, bara så ni vet.
Musiken är blandad rock, progg, och flumproggrock och det låter bra vilket som, helt rätt och man blir glad av musiken. Mycket humor finns också med, som blandas med de djupast allvarliga ting. Vad sägs om texten "Var hälsad käre jultid, vi låser vår dörr för nattens fasor, och de som finns utanför vill vi inte se, (nej tänk på barnen), när dagen är här och snön faller vit, och döljer svavel och sot och skit, och Kalle kvackar i rutan, då är det fest"?
Billey är en vanlig grabb, inget helgon, ingen gud, men vet inte vad som är bäst, gud eller en vanlig grabb? Han bor i Solberga och skivan är också inspelad tillsammans med "Solberga Förortskapell" och Solberga återkommer på vissa ställen i texterna och ger känslan av band till de gamla lokala trubadurerna som fanns förr och som nu är nästintill utrotade.
Skivan tror jag passar för de flesta människor. Som något att plugga in när man är fly förbannad på samhället, eller när man är i extas och kär eller när man bara sitter och tänker "det är helg, jag är friii".
Skivan är helt enkelt bra och trots att det är politik med här och var så är den inte olyssningsbar för de blåblodade i detta land. Äntligen kan jag gå på konsert varje dag, bara mata in i spelaren, snurra igång och njuta.
Detta är livet."

Anton Klepke
Muzic.se
http://www.muzic.se/show.php?typ=skivor&id=354
2005-10-22

W W W

"Billey Shamrock och Solberga Förortskapell har bildats för att framföra lokalt förankrade betraktelser från förorten Solberga. Så står det att läsa om skivan.
Billey Shamrock Gleissner är bandledare/spelande tränare och har skrivit det mesta på CD:n. Och det är visor som har både sting och känsla. Det är lite som förr när visvågen var som högst och vågtopparna nådde överallt. Sådana är Billeys texter.
På skivan hörs också namn som Kenny Håkansson och Ewert Ljusberg och en rad andra som Gertrud Stenung på cello. Det är visa, det är progg, det är pop, det är country. Det växlar fort mellan stilarna och hela tiden med samma glada humör.
En riktig rökare är Till den som tänkte tanken om borgargardet. Jo, det är Dan Anderssons text som blivit vild och arg punk i en tonsättning signerad Gleissner och det känns helt rätt. Dan Anderssons text är punk, i vart fall på den här skivan. Texten passar som punk.
Som om någonting har hänt, är en kul skiva som känns hur aktuell som helst.
Köp den här skivan om du vill underhållas."

Lennart Götesson
Dala-Demokraten
2005-10-07

Mångsidig scendomptör!

"Billey måste vara en av de mest mångsidiga artister detta land någonsin skapat. Han är en obeskrivligt skicklig scendomptör och tar publiken rakt upp och ner vilka de än är och hur de än mår.
Dessutom släpper han nu en platta med allt från punk till vaggvisa, från country till dramatisk protestpop. Jag tror och hoppas att både han och plattan får den uppskattning som de är innerligen värda!"

Pierre Ström
ordförande i Yrkestrubadurernas förening
2005-10-01

Skitbra!

"Jag får många skivor av andra artister, och orkar aldrig lyssna på dem mer än max en gång. Nu har jag äntligen lyckats lägga vantarna på en platta som jag sträcklyssnat på två gånger, och definitivt kommer höra om och om igen. Billeys platta är skitbra!"

Ewert Ljusberg
2005-09-25Mer kommer , hoppas jag...
Billey Sh. HEJDÅ


billey@chello.se Post