Om man vill skoja lite kan man säga att m assmedierna idag ungefär samma funktion som kyrkan hade en gång i tiden. Dels erbjuder de gärna ett tröstens ord i jämmerdalen där ingenting egentligen, nånsin blir bättre för "den lille mannen på gatan".
Här erbjuds tröstens ord ( "Skatteåterbäring på väg", "Så skaffar du Superorgasm i Sommar", "Här finns Solchansen!", "De bästa Lådvinerna") .

Dels flaggar Media med ett näraliggande Helvete som folket i stugorna, Sune i Bagarmossen också kan störta ner i ( "Sune vaknade med 4 decimeter vatten i sovrummet". "Hundratals insjuknar i TB av fästingbett", "Utländska ligor länsar Ditt konto").

Samtidigt har Media också till uppgift att skapa en återkommande stämning av fördömelse o anklagelse. I det avseendet finns viss skillnad mellan de stora medierna.

Bonniers DN och Expressen utmärker sig för sin tribunal mot alla medborgare som är under misstanke för "antisemitism", - dvs i stort sett alla som ogillar apartheidstaten Israels behandling av palestinierna. Eller alla oss som misstror USAs olika angreppskrig för fred ... Alltså i stort sett folk som är till vänster eller har radikala och liberala åsikter. Större delen av befolkningen kan man förmoda. De beskrivs ibland som "bruna". ( Nota bene - Inte traditionella rasister o högerfolk som Breivik eller SD-folk - de undgår lustigt nog den här kampanjen. )

Aftonbladet på sin kant går i sin inkvisition ofta på en vulgärfeministisk linje. I ett par decennier tog de in fejkade "undersökningar" och "debattinlägg" av en sorts feminister som uttrycker sig snarlikt rasister. Generaliseringarna om "männen" har genom åren gått ut på att män luktar illa, är våldsamma, håriga, kåta o.s.v. ( De borde i stort sett förbjudas att vistas i möblerade rum. ) En del män har försökt anmäla det här, o skrivit vanmäktiga brev som kokar av upprördhet.
Dessa "losers" tystas förstås ner, hänvisas till att omkomma av sitt höga blodtryck.

Syftet med massmedial inkvisition är INTE att upplysa eller få igång debatt. Vad kan det bli för upplysning eller debatt av att halva befolkningen pekas ut offentligt för att de är skapta på ett visst sätt ? Aftonbladets feminst-inlägg är snarare att likna vid rasistiska provokationer. Intuitivt eftersträvar de en sprängning bland grupper som annars kunde tänkas stå eniga och genomföra en del intressanta förändringar. Det är alltså ett sätt att tjäna sin husbonde, den rika klicken av ägare och annonsörer.

Vad kan det dock få för verkan att på lösa grunder peka ut i stort sett halva befolkningen som antisemitiskt anstucken eller alltför hårig, kåt och och opassande i säng och säte? Tror man att det kan motverka verklig antisemitism, kvinnoförtryck?

Gunnar Thorell 04 07 28

Home