Till Mediekritik 04 11 03


Kära mediakritiker och Ordfrontare och andra som liksom Voltaire försvarar det fria ordet med sitt liv.

Diana Johnstone´s bok är enastående när det gäller att avslöja lögnerna och propagandan som skulle rättfärdiga NATO´s olagliga krig.
Däremot anser jag att den inte tillräckligt behandlar de verkliga motiven till USA´s intervention på Balkan. Man får gå tillbaka till Z. Brezinskijs "The Grand Chessboard" och Reagan-tiden för att se ursprunget till planerna. När Sovjet föll samman uppstod ett maktvacuum där USA inte kunde tänka sig att tillåta Europeisk makt konsolideras. Nu är Balkan splittrat, prostutierat, privatiserat och är som planerna visar förgångare till privatiseringen av Irak. När USAs kongress den 5 nov 1990 antog Foreign Operations Appropriations Law 101-513  en verklig piratlag - inleddes den nya världsordningen där USA med våld tar det deras TranzNatzionella företag vill ha.

USA har lagt rabarber på det mesta men Europas investerare har fått vara med på att dela på rovet. Årets vinnare på Svenska börsen är Balkanfonder. Tyvärr är jag tidspressad men här är några länkar som skildrar det som även svenska media har begravt. Allt upprört tal och bråk om folkmord, brott mot mänkliga rättigheter från västs sida avser att dölja motiven till angreppen.

MVH  Bo Modén 


http://www.iacenter.org/bosnia/origins.htm

http://www.iacenter.org/bosnia/tragedy.htm

http://www.projectcensored.org/publications/2000/6.html

http://www.antiwar.com/justin/j081600.html


PS

Förlåt mina vänner men jag glömde den här länken som uttryckligen nämner Svenska finans och industri-intressen som är med och delar på det riktigt stora kapet på Balkan.

http://changingplanet.supremalex.org/minwars/kosovomines2.htm

Bosse M