foto Jill Raneryd

Jag och GeminiJag har alltid tyckt mycket om djur men jag var inte den som sprang ut med alla grannars hundar, eller höll på att tjata ihjäl mina föräldrar om att få ett djur. Under min uppväxt så fanns det dock både underlater, katt och blandrashund i hemmet.

Efter ett par års tillvaro i USA (1990-1992) så bestämde jag mig för att skaffa hund när jag kom hem. Men det dröjde ända tills 1997 innan jag köpte Tess.

Varför det blev en flatcoated retriever var nog bara en slump. Min svägerska i Skåne har en vän som föder upp flattar utanför Malmö och jag tyckte det verkade vara en trevlig hundras.
Karin Rankloo som har Skattkammarens kennel rekommenderade mig Lena Bratsberg och kennel Searover eftersom jag bor utanför Stockholm.

Att jag köpt en retriever ångrar jag inte. Jag tycker om deras lättsamma sätt, arbetsvilja, samarbetsvilja och nyfikenhet.
År 2003 tog jag den teoretiska delen av jägarexamen för att öka mina kunskaper inom det område som flatten ursprungligen är framavlad för. Men som den allround rasen är, så åker jag titt som tätt till Solna-Sundbyberg Brukshundklubb och tränar lydnad/bruks också. Det är ett bra komplement till jaktträningen.

Från att bara vilja ha hund och ha lite kul tillsammans så har mitt intresse och liv förändrats en hel del. Glädjen att ha hund är stort nog men att kunna få träna, tävla, starta på prov och även vara med på jakt gör hundägandet ännu roligare.

En hund kändes så småningom inte nog så efter några år kom ännu en guldklimp in i familjen, Java, och fler lär det bli....