KontaktLänkar
En kalori är inte alltid en kalori?
2004-08-30
Proteindieten kan trots allt ha sina fördelar. En undersökning har visat att kroppen förvandlar ca 25-30 % av de proteiner man äter till värmeenergi, en energiform som är svår för kroppen att använda. Däremot blir bara 2-3 % av fett och 6-8 % av kolhydrat till värmeenergi. Trots högre energiinnehåll i t.ex. fett kan skillnaden i kroppen alltså bli ganska liten. Detta skulle trots allt betyda att fett ger mer energi per gram än protein, även om skillnaden kan vara mindre än vad man tidigare trott. Läs mer.

 

Sötade drycker ökar risken för fetma och för diabetes typ 2
2004-08-30
En studie som nyligen publicerats visar att sötade drycker orsakar fetma och diabetes typ 2 (s.k. åldersdiabetes). Forskarna menar att det verkar som att söta drycker är särskilt farliga. Möjligen kan det vara så att denna sötma lurar hjärnan att tro att man inte fått i sig tillräckligt med kalorier. Resultaten rör inte lightprodukter och inte heller fruktjuicer som är naturligt söta. Läs mer.

En apparat för att gå ner i vikt

2004-08-19
En apparat opereras in för att stimulera kroppen att känna sig mätt snabbare. Det låter som en bluff men de kliniska prövningarna pågår för fullt. Läs mer.

Feta föräldrar får feta barn
2004-08-02
En amerikansk studie har visat att 64% av de barn som hade kraftigt överviktiga föräldrar själva blev kraftigt överviktiga. Endast 16% av de barn som hade föräldrar med normal vikt blev kraftigt överviktiga. Orsaken till den stora skillnaden mellan grupperna är en kombination av gener och uppväxtmiljö.

Att vara fet är livsfarligt, men hur är det med lite övervikt?
2004-07-03
Ofta används kategorierna "överviktig" och "fet" som om de är ungefär lika farliga, men frågan är om detta verkligen stämmer med forskningsresultat. Sedan tidigare är det känt att den som är vältränad och överviktig lever längre än den som har normalvikt men inte tränar. Kanske är alltså träning viktigare än vikt. Kanske är riskfaktorer som högt blodtryck och hög kolesteorolhalt mer viktiga än några extra kilon. En sak är ändå säker: Att vara kraftigt överviktig (med ett BMI över 30) är definitivt farligt - därom tvekar ingen. Läs mer.

Mobilstrålning farligt för mäns fertilitet?
2004-06-2
8
Ny forskning visar att strålningen från mobiltelefon kan skada en mans fertilitet. En bieffekt som väl var lite oväntad, med tanke på avståndet till relevant kroppsdel. Läs mer.

Fler nyheter...
 


Stickan - en webbplats om mäns hälsa och vikt

Du vill vara snygg och smal? Du tycker inte om att något putar ut över byxkanten? Då har du hittat rätt sajt! Här finns information och konkreta råd om hur vi män kan gå ner i vikt - utan att kompromissa med att ha en skön livsstil.
Så hur mycket kan du äta och samtidigt gå ner i vikt? Behöver du egentligen alls gå ner i vikt? Finns det något effektivt sätt att gå ner i vikt?

Här kommer vår idé om hur du ska göra för att gå ner i vikt:
Det första du ska göra är att motivera dig själv. Ett bra sätt brukar vara att se sig själv i spegeln... Läs också gärna sidorna Allt om fetma (längst ner i menyn här till vänster) – efter det känner du dig nog ännu mer motiverad…
När du gjort det kan du ta reda på hur mycket du egentligen behöver gå ner. Det gör du genom att kolla hur mycket för mycket du väger, genom att mäta BMI. Läs mer under rubriken Min vikt.

Att gå ner i vikt handlar om att få i sig mindre energi eller att göra åt med mer. Hur mycket energi behöver du? Det får du reda på under Energi och näring. Här får du också veta mer om vilka näringsämnen du ska äta och i vilken mängd.
Under rubriken Gå ner i vikt kommer vi till sist fram till den praktiskt genomförbara lösningen på problemet. Här finns de praktiska råden, dieten du ska använda för att få resultat – och inte minst vad du INTE ska göra, för mängden dåliga råd om att gå ner i vikt är mycket, mycket stor!

DinPC Bannerbytet
DinPC Bannerbytet
Denna sida uppdaterades 2004-08-02

Euroroads


 

Produced 2003-4 by MFK, Stockholm, Sweden.