Kontakt
Länkar

En amerikansk stad byggs för att minska övervikt
2004-06-23

Stadsplanering påverkar människors möjligheter att gå till affärer och andra platser på sin lokala ort. Obs! Kräver registrering. Läs mer.

Reumatiker behöver gå ner i vikt

2004-06-23

De som lider av artros vinner på att gå ner i vikt, visar flera studier. Smärtan minskar påtagligt.  Läs mer.

Ägarna av Atkinsdieten stäms av hjärtsjuk

2004-06-08

En man fick höga koloresterolvärden och blev hjärtsjuk efter att ha bantat enligt Atkinsmetoden. Nu stämmer han de som förvaltar Atkins metod. Det händer givetvis i USA. Läs mer.

Atkinsdieten fungerar bättre än lågkaloridiet?

2004-05-18
I
ngen har sagt något annat än att Atkinsdieten troligen fungerar, problemet är bara att det finns andra typer av dieter som a) sannolikt är mer effektiva b) är vetenskapligt testade och c) är trevligare att följa - och därmed också sannolikt leder till bättre följsamhet från bantarens sida. Läs mer.

Skiftarbete leder till fetma

2004-05-17
Fetma är vanligare bland skiftarbetare än bland dem som jobbar enbart dagtid, visar ny forskning. Dessutom riskerar man hjärtinfarkt, stroke och diabetes.
Läs mer.


Övervikt bidrar till svår halsbränna

2004-05-17
Sambandet mellan övervikt och halsbränna är större hos kvinnor och förstärks av östrogenbehandling. Kostfibrer och motion förefaller skydda mot halsbränna.
Läs mer


Hjärnan utlöser överätning

2004-05-12
Forskare menar att en del av hjärnan kan orsaka överätning om den inte fungerar väl. Läs mer.

Ny metod stryper blodtillförseln till fet vävnad
2004-05-10
Nu utvecklas en ny metod som fungerar genom att strypa blodtillförseln till delar av kroppen som är feta. Metoden fungerar mycket effektivt på möss men har ännu inte provats på människor. Läs mer.

Bröstmjölk bra mot fetma?
2004-05-03
Bröstmjölk innehåller ett protein som kan minska risken för fetma, visar ny forskning. Det är oklart vilken betydelse det kan ha senare i livet i vilken utsträckning proteinet finns i moderns mjölk. Läs mer.

Säkrare operation för mycket feta
2004-04-05
Operationer där feta får mindre magsäck eller där man gör en genväg förbi en del av tarmen har funnits ett tag. Risken att dö i operationen är dock relativt stor så därför är det en sista utväg att genomföra den. En ny metod, som innebär att man utför två separata operationer, har nu visat sig vara säkrare. Läs mer.

Vems fel är fetma?
2004-03-17
McDonalds sallader innehåller mer fett än deras hamburgare. Men är fetma snabbmatsrestaurangers fel? Det finns forskning som säger att viss mat är lika beroendeframkallande som heroin och tobak, men bevisligen går det sluta med båda dessa droger. Läs mer

Mäns sperma försämras av soja?
2004-02-26
Det är ingen nyhet att östrogen i kosten kan påverka spermakvaliteten hos män. Ny forskning har nu också visat att sojabönor kan vara en av nycklarna till att förstå exakt hur kosten kan påverka östrogenhalten i kroppen. Soja är ett livsmedel som innehåller mer östrogen än de flesta andra livsmedel. Det är också därför det har en sådan negativ effekt på spermakvalitet. För de av oss som skulle vilja undvika soja så kan det vara bra att veta att soja ofta finns dolt i färdigmat... men frågan är dock om inte forskningen är på ett för tidigt stadium för att komma med kostrekommendationer. Läs mer

Beror fetma på en omprogrammerad hjärna?
2004-02-23
Brittiska forskare arbetar på ett projekt som går ut på att undersöka om fetma beror på att vår hjärna lurar oss att tro att vi svälter. Tesen är att människan genom evolutionen utvecklats till att tro att viktnedgång innebär svält och att svält alltid är något dåligt. När vi försöker banta känner vi att vi är hungriga, till och med svaga, trots att vi har massor av underhudsfett att ta av. Kort sagt vänjer vi oss alltså vid en viss vikt och mår sedan illa av att gå ner. Läs mer.

DinPC Bannerbytet
Denna sida uppdaterades 2004-06-28
Euroroads
Produced 2003-4 by MFK, Stockholm, Sweden.