Valpolicella -viner från DOC området i Veneto / Johan Edström 27/10 -99
Provning i Församlingshemmet besöktes av ca 56 provnings-sugna Munskänkar. Johan Edström från vinimportören Filipsson & Söderbergs (följ länken för mer info) betättade om vingården MASI "Vinegendomen i den lilla dalen" med vinmakaren Sandro Boscaini.
Alla vinerna är gjorda av druvorna som krävs för DOC i distriktet: Corvina, Rondinella och Molinara samt ev. Oseleta och Rossignola. Tips: Följ länken till Italien på länksidan så hittar du all info om Italienska viner.
Till Amarone och Reciote används tokade druvor - jäsning startar i slutet av januari.
Recioto är sött men Amarone får jäsa färdigt och bli torrt.
De rester som blir kvar när man jäst Amarone den s.k. Draven används för en andra jäsning av Valpolicella vilket ger "ripasso"-vin.(skal

 Vin Druva Ursprung Nr / pris
Valpolicella Classico -97   MASI  6998 / 73:-
CAMPOFIORIN   ripasso -95    MASI  5123 / 95:-
 Vaio Amaron Amarone -93   MASI-Aligeri 15,5%  7800 / 249:-
Reciote AMABILE -95   MASI-Aligeri söt  ej / 280-

Maten från Hembygdsgården var pasta med mycket goda såser och ost.

Första bordet vann överlägset i vinlotteriet - vad berodde det på?