Mat & Vin med Michel Jamais  22/4 2004 .

Michel och 62 Munskänkar hälsades välkomna av Denny till kvällens SMAK provning.

Grundtesen för är : Dofta inte låt smaken styra.
Tyngdpunkten i provningen var att observera och förstå hur matens smak påverkar upplevelsen av vinet och vice versa.

Kom ihåg gungbrädan: Sött ner -> syra upp.  Ett sött äpple kan få den mjukaste Beaujolais att kännas sträv !!!! 
Bästa tipsen:
Salt och syra rundar av allt utstickande.
Tillaga/smaksätt alltid grönsaker.

Resten får Du läsa om i hans bok!!

Den efterföljande måltiden ingick i provningen. Därför bjöds vi 2 fiskrätter och 2 olika viner. Kokt fisk med örtsås och stekt fisk med paprikasås kombinerat med Stoneleigh Sauvignon Blanc (6311/99:-) och Wolf Blass Chardonny ekad (6447/89:-). Systembolagets rekommendation - till stekt/grillad fisk - stämde bra.

Kvällens värd

Michel Jamais

efter avslutad  smak-test

De provade
vinerna
 Vin Druva Ursprung Nr / pris
Jurassiqe 2002 Chardonnay Bourgogne /Frankrike 5688 / 89:-
Bonterra 2001 Chardonnay Mendocino / USA 16632 / 129:-
Beaujolais-Villages 2002 Gamay Beaujolais / Frankrike 5003 / 70 :-
Torres Santa Digna 2002 Cabernet Sauvignon Curico / Chile 16505 /69 :-

Denna gången hade vi 4 lotterier  och styrelsen blev lyckligt lottad - särskilt kassören.