Bordeaux-viner med högsta kvalitet med Bruno Kjellén 5/5 2009

Som vanligt vill många vara med och prova riktigt goda viner när Bruno kommer till oss - hela 52 deltagare.
Han är här för 7:de året i följd (och totalt 9 gånger) och med sina underfundiga ordvändningar lockar han till många skratt.

Han inledde med att berätta om hur vi upplever smak. Den gamla bilden av att vissa smaksensorer endast finns på bestämda  ställen på tungen (tex sött på tungspetsen osv) bör revideras. Smaksensorerna är mera jämt fördelade. Däremot spelar minnet en mycket avgörande roll - lagrade data jämförs med den nya smaken och en upplevelse formas av detta.
Det innebär att den absoluta smakupplevelsen skiljer sig från individ till individ. Men provningserfarenhet ger oss mer samstämighet.

Sen berättade Bruno mer i detalj om vinerna nedan och efter själva provningen fick vi facit - kanske var Ch. Branaire en liten besvikelse??

Bruno i provartagen vid ett tidigare tillfälle Roligt med en så pigg och vital 81-åring !

Brunno avtackades med en flaska vitt vin från Domaine Weinbach / Alsace.

Avslutning med fiskgryta och lite vitt Laroche vin.

  Druva Ursprung Nr / pris
Ch.Picque Caillou 03 CS 35%, CF 35% och Merlot 30%r Bordeaux / Graves 73416 / 199:-

Ch.Branaire 01

CS 70%, Merlot 22%, CF 4% och Petit Verdot 4% Bordeaux  / St Julien 88633 / 599:-

Ch.Fonplegade 01       

 CS Merlot 70% och CF 30% Bordeaux / St Emilion 89203 / 299:-
Ch.Malescot St Exupery 98 CS 50%, Merlot 35% CF 10% och Pitit Verdot 5% Bordeaux / Margaux 87948 / 499:-

3 lotterier  med gamla och nya godbitar !!