Mat & Vin kombination med Michel Jamais  20/1 2010 .

Michel och hela 56  Munskänkar hälsades välkomna av Anders till kvällens vin&mat kombinations övning..

Mycket bra info i den Smaknyckel som skickades ut till deltagarna före provningen.

Grundtesen för är : Dofta inte låt smaken styra.
Tyngdpunkten i provningen var att observera och förstå hur matens smak påverkar upplevelsen av vinet och vice versa.

Kom ihåg gungbrädan: Sött ner -> syra upp.  Ett sött äpple kan få det mjukaste vin att kännas sträv !!!! 
Bästa tipsen:
Salt och syra rundar av allt utstickande.
Tillaga/smaksätt alltid grönsaker.

Resten får Du läsa om i hans böcker!

Den efterföljande måltiden var en köttgryta med potatisgratäng (ris fanns också) som vanligt från Balder.

Michel Jamais efter vin/mat kombinations-provningen

De provade
vinerna
     
 Vin Druva Ursprung Nr / pris
Jurassiqe Chardonnay Bourgogne /Frankrike 5688 / 99:-
Bonterra Chardonnay Mendocino / USA 16632 / 135:-
Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Curico / Chile 16505 /70 :-
Cline Zinfandel USA 22283 / 89:-

Denna gången hade vi 3 lotterier  och många blev glada över fina vinstviner.