NiceLight

Bakgrund och idén med Nicelight

Kunskapen att göra egna islyktor vintertid har varit känt sedan länge, genom att med t ex vatten i hinkar, sockerkaksformar etc. ställer dessa ut i kylan.

Däremot så har intresset för is i olika former ökat de senaste 5-6 åren, det kan man se t ex i form av Ishotellet i Jukkasjärvi, många städer anordnar varje vinter utställningar och tävlingar kring ämnet is av olika slag.
Det fraktas stora isblock från Tornedalen  ner till bl a Mälardalen där människor ges möjlighet att se och kanske själva göra något med isen och intresset tycks bestå, för i Stockholm (Gamla stan) finns numera en permanent utställning kring ämnet iskonst.
Alla kan vi säkert minnas tillbaka till vår barndoms vintrar när vi höll på med våra snölyktor, att jämföra med idag som på grund av de senaste årens "gröna vintrar" har gjort det betydligt svårare för barnen att med enkla medel göra roliga saker med snön/isen. Mot denna bakgrund kan man redan här se produkten Nicelight som självklar i varje hem eftersom man nu inte är beroende av kylan utomhus!

Fördelar:

Miljövänlig - som lykta utomhus med ett vanligt ljus i så blir det ingenting kvar, den lilla ljusstump som ev. blir kvar tar fåglar eller möss hand om, att jämföra med t ex marschaller och många gravljus.

Mångsidig  - Ljuslykta, vinkylare eller blomvas.
Det är bara att välja - du avgör!

Hög mysfaktor - Ingen lykta blir den andra lik, olika iskristallsformationer vid varje infrysning samtidigt som den åttakantiga formen hjälper till att skapa lite prismaeffekter. Möjligheten att dekorera isen gör den ännu mer mångsidig och användbar vid många skilda tillfällen året runt, både som lykta eller vin/snapskylare eftersom den klarar ca 4 timmar inomhus, följ med årstidsväxlingarna, dekorera med olika teman t ex studentfest, födelsedag, kräftskivan, färga den till Halloweenfesten, gör en lykta/vinkylare med din idrottsklubbs färger  o s v.

Säker - ur brandrisksynpunkt då den ju omges av is/vatten

Ekonomisk  - Med ett vanligt kronljus i blir brinnkostnaden/timme" ca 1/4 av en marschalls brinnkostnad, så i längden lönar det sig med en Nicelight.

Ha alltid en Nicelight klar i frysen!

© 2006 - 2013 Fredrik Edemar, Claes Andersson. Design by Andreas Viklund.