NiceLight

Titta så enkelt det är

Besök NiceLights YouTube-kanal för att se en demonstrationsfilm!

1. Placera föremålet som du vill dekorera med upp- och nervänt.
2. Om föremålen är litet, ta då en 10 cm lång tape, fäst tapen med någon cm.
3. Sänk ner föremålet till önskat djup, tryck fast tapen utmed väggen, vik sedan tapen över den inre väggkanten.
4. Fyll försiktigt med kallt vatten upp till max 15 mm från formens övre kant.
5. Ställ formen i kyla, utomhus eller i din ( frys =7-9 tim.)  lägg gärna en pappskiva eller liknande över formen. Isen blir då lättare att få ut ur formen, infrysningen tar lite längre tid men det kan vara värt.
6. När vattnet har frusit till is, låt den helst stå i rumstemperatur i 10-20min, vänd sedan formen upp och ner, spola försiktigt ljummet/varmtvatten på formen, rotera samtidigt och gör samma sak med "insidan" också. Skaka sen ut isen några centimeter, sitter isen fast spola en gång till, skär med kniv bort eventuella ojämnheter ifall lyktan skall stå inne på ett hårt och plant underlag eftersom isen skall vändas upp och ner. Detta behövs inte vid utomhusbruk.
7. Vid inomhusbruk: Placera värmeljuset som i det här exemplet, ovanpå en äggkopp - det går lika bra med ett litet uppochnedvänt glas, kopp eller liknande.
Det går också bra med speciella "glasbubblor" som är avsedda för värmeljus, huvudsaken är att ljuset inte kommer i direktkontakt med isen och det vatten som kommer att samlas i skålen.
Tänd ljuset och sätt sedan dit din Nicelight.
Placera din islykta i en skål eller ett  fat som rymmer cirka 1,5 liter vatten

Ett tips vid frysning

Vid minusgrader utomhus passa då gärna på att frysa din Nicelight ute. Isen blir då mycket "klarare", visserligen tar det längre tid att frysa in den men som sagt isen blir helt annorlunda!

© 2006 - 2013 Fredrik Edemar, Claes Andersson. Design by Andreas Viklund.