Peter Wernqvist Hemsida/Släktforskning.

 

 

Peter Wernqvist

                                 

Sarpebo i Värna, Grebo socken där Petter Wernqvist föddes 1773

 

Jag heter alltså Ulf Peter Wernqvist och är född och uppvuxen på Kungsholmen i Stockholm. Kristineberg där jag växte upp ,det  var en klassisk arbetarmiljö och jag utbildade mig som lärling till plåtslagare och diverse olika yrken. Efter lumpen i Luleå där jag stannade i 7 år, Läste jag in grundskolan och Gymnasiet som vuxen och studerade på universitet i 4,5 år. Jag har jobbat inom Psykiatrin sen –79 och är idag terapeut inom Psykiatriska öppenvården . Jag har tidigare jobbat mest med akutpsykiatri på psykakut och mobila team där märkt att familjehemligheter inte för något positivt med sig .Syftet med hemsidan är att sprida informationen om släkten vidare till släktingar.

 

Jag har forskat (sen början på 1990-talet) på min fars släkt Wernqvist , min mors släkt Kindblom. Min fars släkt började ja intressera mig för, eftersom det fanns så mycket oklarheter kring hans släkt och ingen att fråga. Han var uppväxt på Öland i Föra/Böda som fosterbarn från Stockholm och jag visste inte var vårat efternamn kom från. Det var många kontakter med arkiv och barnavårdsutredningar. Wernqvist visade sig komma från Värna i Grebo socken ,Östergötland. Torpet Sarpebo där den första Wernqvistaren föddes  finns fortfarande kvar och är kulturskyddat. Släkten kommer från Östegötland, Gärdesrum och Kalmar län. Min mormor Vega hade själv gjort en del efterforskningar kring släkten Kindblom som visade sig något lättare att utforska när jag hade en del uppgifter. Vega och Alvar Kindblom var halvkusiner och hade samma efternamn när dom gifte sig. Gården Erstorp i Skedevi där Alvar Kindblom växte upp har funnits i släkten i 200-år och ägs fortfarande av släkten .Kindblom är ett soldatnamn. Släkten kommer V/Ö Vingåker i Södermanland och Skedevi, Östergötland.

 

Jag har fått mycket hjälp i min släktforskning av: Sigvard Andersson/Trybom släkten. Birgitta Ritzén /Carl Johan Wernqvist släkten. Kjell Samuelsson/Samuelsson släkten. Barbro Behrendtz/Tryboms anfäder och Retzius släkten . Elisabet Thorsell/Kindbom släkten.Bo Olsson/ Larsson och Ersson släkten. Göran Kratz/de la Grang släkten. Jonas Olsson/Carlssonsläkten i Värmland. Andra släktforskare på Nättidningen Rötter. Jag är tacksam för all hjälp ni har bidragit med.

Länk till min nya hemsida:

 

Länk till min fars Börje Wernqvist släkt:

 

Länk till mors Aina Kindbloms släkt:

 

Länkar till andra släktforskares Hemsidor:

Nina Ringbom ang Trybom släkten: http://www.ninaz.com

Anders Samuelsson ang Kindblom släkt: http://slakt.tjoho.nu/Textmapp/

Barbro Behrendtz ang Retzius släkt : http://w1.136.telia.com/~u13603773

Johan Anell Hemsida om Erstorp:

http://www.biebadbolag.se/newpage11.html

Jag är tacksam för nya uppgifter och rättelser av data till min mailadress: peterwernqvist@comhem.se

 

Jag forskar nu på min sambos släkt Sundstedt/Gräs/Håkansson från Norra och Södra Råda i Sunnemo,Värmland. Andreas 5 år blir huvudperson och har släkt Hesselbäck från Västmanland/Dalarna.

Länk till Andreas släkt.

Länk till Eklöfs släkt: