Intro

Namn på grupper man passerat genom under åren: Mecki Mark Men, Gartz Friformorkester, Pärson Sound, International Harvester, Träd, Gräs och Stenar, Söderdårarnas Spelmanslag, De Galna Anarkisterna, Peter Mosskins Gäng, Helene Bohmans Stenblomma, Djungelungnen och Soldansargrabben, Hot Boys, Sten Bergmans Lyckohjul, Arbete och Fritid, Anita Livstrands Möte, Broder Molns Spelmän, ArbArch, T.Gås, Archimedes Badkar, Bitter Funeral Beer Band, Gahuklubben, Råttan Frittz, Flygande Nunnan, Prins Lätt, Tuomo Haapalas Vattenorkester, Rikets Säkerhet, Triangulus, Kapten Free Form Freak och Dom Stendumma Flummarna, ASS (Art Society of Stockholm), Psykmaskinen, Gudibrallan, Johannes Bergmark Co, The Aleph Sanctuary Percussion Orchestra (Per Tjernberg), Urban Turban, Roland Keijsers Kalousch...
och nu är det bara Träd Gräs och Stenar kvar när man börjar bli gammal.


Nuförtiden är jag pensionär Men de senaste åren (sedan 2003 fram till april 2011) har jag jobbat heltid för att försörja mig, ungefär på det här sättet:

Janne 1Janne 2

Janne 3Janne 4

Janne 5Janne 6

Det kallades att jag var Vårdare, men det man gör är att backa upp de här människorna så gott man kan, man handleder, organiserar, undervisar och är en person som man kan lita på. Jag jobbade fem år på en "daglig sysselsättning" för lindrigt och måttligt utvecklingsstörda (numera heter det snarare kognitiv fuktionsstörning). Det är ett mycket bra jobb. Det är mänskligt. Egentligen är det detta det handlar om, att vara medmänniska. Men detta har inget värde på börsen, det är inte "lönsamt", så vi som jobbar med "vård" anses inte heller "värda" så mycket.

Där var det fotografi, Photoshop Elements, videofilm och iMovie, och Publisher som vi gjorde en tidning i. Men också helt andra saker som att stoppa t.ex 6 metallföremål i platspåsar som man satt etiketter på, och sedan svetsa ihop dem, flera hundra påsar. Eller att gå med post på ett sjukhem. Tvätta och stryka kökspersonals kläder. Gå ärenden. Slipa möbler. Snickra ett ställ. Måla en stol. Borra iväggen och sätta upp en anslagstavla. Köpa mjölk och byta handdukar. Måla tavlor, kanske påskägg, sticka en halsduk, gå och köpa vad som behövs för att göra trettio smörgåsar och koka kaffe och baka bullar på en konferenslokal.

Sedan började nedskärningarna. En personalgrupp på sju skulle plötsligt bli fem. LAS trädde in så nu skulle jag väck.
    Men efter lite tricksande av min enhetschef tilsammans med en annan chef kom jag istället till ett nytt ställe inom Socialpsykiatrin, där jag passade in som hand i handske. Perfekt, om man så säger. Precis vad jag håller på med. Dator, musik, grafik, film. Kanon, men då blev man plötsligt Skötare (vilka skötare håller på med musik och grafik, handleder och undervisar? Vilket tricksande med jobbbenämningar för att hålla lönerna nere!)

studiojamrum
datorkursrum

 
+ allt annat jag levt med och varit inblandad i, som naturligtvis inte syns på en sida på internet. Men lite av det kan man läsa i min BOK som finns att tanka hem härifrån.
Till BOK
Hembrända cd-plattor av min musik TEKKHNÅ, STÄDER/CITIES, LUFTSÅNGER/ CLOUDSONGS, SÅNGER, DRONE, HAMLET kan jag erbjuda på Meras musik.
Länkar till skivor av Träd, Gräs och Stenar och Arbete & FritidBANDEN.

”Det är mycket viktigt att du bara gör det som du älskar att göra. Du kanske blir fattig, du kanske blir hungrig, du kanske måste bo på en dyster plats, men du kommer att leva helt och fullt. Och under dina sista dagar kommer du att välsigna livet, för du har gjort det som du kom hit för att göra.”

Elisabeth Kübler-Ross


linje

Hem