Godkänd uppfödning av länsstyrelsen i Uppsala län enligt djurskyddslagen 16 §

Hem

Accra fick tre bebisar den 16 april. Se kattungar!

Tio fick två fina blåmaskade killar den 30 april.Nu har Ellas bebisar också kommit. Den 26/2 föddes 5 kattungar, tre killar och två tjejer. Vi återkommer med färger. Se kattungar!

Bild på Ellas kattungar


Saremas bebisar har kommit. Den 24/2 föddes tre stora chokladbollar, två killar och en tjej. Se kattungar!

Bild på Saremas kattungar


En kull britter och en kull birmor väntas.

Sarema väntar kattungar vecka 7. Troligen bara chokladbebisar.
Ella väntar kattungar vecka 8. Möjliga färger: blå-, brun-, lila och chokladmaskade.


Om oss

Vi som har Tebasiles heter Elisabet och Ulf och vi bor i Uppsala. Det började med att vi köpte vår första birma 1994 och första britten kom 1998. Vi ville gärna ha en till ras och letade länge bland olika raser. För oss blev Britten det självklara valet. Den är helt olik birman till utseendet men har ungefär samma temperament och de trivs väldigt bra tillsammans.

Det har blivit några katter med åren så vi har placerat ut några av våra katter hos våra barn som gärna vill ha katt. Vi tycker att det är lagom att ha sex katter hemma. Våra katter är innekatter förutom när vi är på landet där de får gå ut om de vill. Där är det 1,5 km till närmaste granne och det finns inga andra katter i närheten och ingen biltrafik. Vårt mål är att föda upp sunda, trygga och friska katter, som är ordentligt socialiserade. Dessutom har de träffat barn regelbundet och är hundvana.

Våra kattungar flyttar inte hemifrån förrän de är närmare 13 veckor gamla. De är då avmaskade, vaccinerade 2 ggr mot kattpest och kattsnuva, ID-märkta med chip, veterinärbesiktigade, registrerade hos Sverak, samt har 3-års doldafel försäkring i Agria. Dessutom medföljer ett kattungepaket med mat, matskål, kattsand, snuttefilt mm.