JAMES BOND 007 - A License To Thrill


Landmark Entertainment Group har sedan i början av 80-talet specialdesignat ett flertal åkattraktioner åt nöjesparker runt hela världen. Åkattraktioner som förvandlat framgångsrika filmer till något som man kan uppleva själv. Exempel på attraktioner är: Terminator 2/3D, The Ghostbusters Spooktacular, Jurassic Park: The Ride, Kongfrontation, Jaws: The Ride och Star Trek: The Experience på Las Vegas Hilton.
I ett samarbete med Danjaq och MGM Consumer Products gjorde de i slutet av 1990-talet en attraktion baserad på James Bond.

Under 1998 öppnade denna attraktion, kallad JAMES BOND 007 : A License To Thrill, sina portar på Paramount Pictures fem nöjesfält i Nordamerika.
Under 1999 kom attraktionen till både Europa och Australien, närmare bestämt till Trocadero i London och Fox Studios theme park i Sydney.
Dessvärre tror jag att attraktionen inte finns på några av dessa nöjesfält längre.

Attraktionen:
Utanför attraktionen i Doswell Attraktionen börjar med att man, via en storbildsTV, får en briefing av M om det kommande uppdraget samt ett besök hos Q. Efter detta får man gå in till en biosalong, spänner fast sig i fåtöljerna och ger sig iväg...
Man får i filmen som kommer (åtminstone 1998-års film) vara en brittisk agent som skall försöka uppnå 00-status genom att rädda den vackra och intelligenta seismologen Dr Callie Reeves (spelad av Laura Albert) från techno-terroristen Gunther Thorn (spelad av Sonny Surowiec). Den fyra minuter långa filmen innehåller förutom Bondmusik och Bonds egna torra humor, även karakteristiska Bondstunts i luften, på land och under vattnet samtidigt som fåtöljerna följer varje rörelse.

De har verkligen ansträngt sig för att skapa en Bond-stämning;
M spelas av Judi Dench (som spelar M i GoldenEye och framåt), Q av Desmond Llewelyn (Q i de flesta Bond filmer) och huvudfilmen har skrivits av Bruce Feirstein (GE, TND och TWINE) och effekterna och stunten har gjorts av människor som har jobbat med Bondfilmerna.

Premiär!
Den 9:e maj 1998 hade de fem nöjesfälten nedan en gemensam premiär på JAMES BOND 007 : A License To Thrill:


Paramount's Kings Dominion
Paramount's
Kings Dominion

Doswell, Virginia, USA
Paramount's Carowinds
Paramount's
Carowinds

Charlotte, North Carolina, USA
Paramount's Great America
Paramount's
Great America

Santa Clara, Kalifornien, USA
Paramount's Kings Island
Paramount's
Kings Island

Cincinatti, Ohio, USA
Paramount Canada's Wonderland
Paramount Canada's
Wonderland

Toronto, Kananda


Den 17 augusti 1999 öppnades attraktionen i London, (Trocadero på Coventry Street vid Piccadilly Circus).
Tre och en halv månad senare, den 1 december 1999 var det Australien som fick möjligheten att uppleva hur det är att vara Bond. Placeringen av denna attraktion var Fox Studios Theme Park i Sydney.


Länk till Landmark Studios'
  Landmark Entertainment Group
Landmark Entertainment Group
  Metro Goldwyn Mayer
Metro Goldwyn Mayer