OM OSS

SPELNINGAR

LADDA NER

KONTAKT


MARCUS SVENSSON
spelar akustiska gitarrer i traditionell anda, främst slide, lap style och fingerpicking.
Han har spelat på festivaler i Sverige, Norge och Tyskland. Debuterade på CD 2003 med det egna albumet "Knuckleduster Blues" som bl.a. innehåller fem av Marcus originallåtar.Han är dessutom medlem i bandet Pilgrim som spelar country och hillbillymusik. Marcus håller i gitarrworkshops i slide och fingerpicking och använder själv följande gitarrer: National Duolian 1932, National Style O 1997, Collings C10 2004 och Weissenborn lap style guitar av Olsson-Öman 2000.

STEFAN DAFGÅRD
är främst sångare, munspelare och låtskrivare. Var medlem i bl.a. Dominators, Bluelight och Bluebirds innan han slöt upp med Göteborgsbaserade bluesbandet The Instigators. Bandet turnerade flitigt på klubbar och festivaler runt om i Europa och spelade även i USA. Instigators gjorde även turnéer med den amerikanske artisten Rusty Zinn. Efter att bandet upplöstes april 2004 spelar Stefan dels med Marcus, dels med kvartetten Jim's Combo.

Förutom det egna låtskrivandet är grunden i Marcus Svenssons & Stefan Dafgårds repertoar den tidiga akustiska bluesen. Svart musik från 20- och 30-talet som till exempel Son House deltablues eller Blind Blakes fingerfärdiga ragtime. Från Instigators tog Stefan med sig en hel del 50-tals influenser som nu stuvats om till ett akustiskt format. Duon tar sig an allt från Johnny Hortons hillbillylåtar såväl som Chicagos munspelsblues och Little Willie Johns själfulla soul. Oldtime, bluegrass eller honkytonk är heller inte främmande så länge det svänger och passar sättningen på sång, gitarr, munspel & tvättbräda. Med ett tight samspel, stor spelglädje och en mycket bred repertoar har Svensson & Dafgård placerat sig långt fram på den svenska bluesscenen. Detta är två musiker som tar traditionen på allvar men som inte räds att göra något nytt av den.