Frö & Nöt mjölk

Tillbaka

Solrosfrömjölk


Ingredienser

3 dl kallt vatten

4 dl ljummet vatten

1 dl solrosfrön (blötlagda i minst 24 timmar)

2 msk kokosolja

1 mixad dadel

(Om man vill 1 tsk kanel och

1 krm salt )

Gör så här:

Mixa solrosfrön och kallt vatten ordentligt och sila genom en nötmjölkssil. Vätskan är din solrosfröbas.

Mixa kokosolja, dadel, (ev.kanel, salt) och eventuellt lecitin med hälften av det ljumna vattnet. Detta är din emulsion.

Blanda i resten av det ljumna vattnet och solrosfröbasen och emulsionen i mixern. Häll upp i en tätslutande bringare och förvara i kylen i några dagar, om du inte vill dricka upp allt direkt.

 

Länkar till sidor om nötmjölk, tänk på att alltid blötlägga fröerna/nötterna i minst 12 helst 24 timmar innan:
 

Här:
http://therawman.se/notmjolk-ar-superenkelt/

 

Här:
http://ensmaksak.com/tag/raw-notmjolk/

Här:

http://rawfoodmiddagar.com/newsitem.html?item_id=151