20070223
 
 
 

 

 

Strong man!Den populäre diskuskastaren "Ricky Bruch" var ofta med i reklam i våra kära serietidningar. Oftast i samband med träningsutrustning typ denna - klassiska "Bullworker".
Annan klassiker var "Kungsfjädern" -den böjbara fjädern.

 

 

 

 

 

 

Smash!
Den softe Borg
Den unge Björn Borg läste mycket serier (han kanske gör det fortfarande..?) Så det var ganska naturligt att ha honom i annonser för bl.a Buster och Fantomen. Senare blev det ju kalsingar..

 

Ahoy! En av de mer coola leksaksmodellerna var denna gula ubåt som marknadsfördes i samband med den tecknade filmen om Beatles (1969-70). Den var gjord i metall, tung och gedigen. Tyvärr fick jag aldrig någon.

 

Från vårt grannland Norge har det inte kommit speciellt många bra filmer eller serier genom åren. Ett undantag är tv-serien om Marve Fleksnes, spelad av Rolf Wesenlund. Handlar om ungkarlen Fleksnes som bor ihop med sin mamma. Riktigt kul serie då som nu. Här gör Rolf V-tecknet för sköna serien Acke.

 

 

 

 

 

 


Här kommer vi!

En tuff cykel var ett måste på 70-talet. Hade man en med limpa-sadel så var man riktigt tuff. Tuta, vimpel, hastighetsmätare, backspegel och hjulband var andra coola detaljer man kunde pynta sin cykel med.Slurp!

Att halsa en iskall Fest-is päron efter en
hård svettig fotbollsmatch var inte fel.
Konstig stavning, jag som alltid trott att
den hetat Festis och inget annat.

 

 

 

 

 

Detta var föregångaren till videobandspelaren, häftigt att kunna se rörliga bilder genom att manuellt rulla fram filmen. Lite skakigt och hackigt blev det men kul var det iallafall. En dyrare och häftigare variant av den tidigare "Viewmastern".

 

Sportiga familjen

På den tiden när det bara fanns 2 tv-kanaler, ingen video eller dator så var det fritidsaktiviteter i form av kroppsliga övningar som gällde. Så här kunde en typisk familj se ut med de "rätta" sportkläderna. Adidas klassiska trerandiga kläder och skor är tidlösa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chew and blow

Man tuggade nästan käkarna ur led, och blåste bubblor som
fastnade i hela ansiktet.

Läskedryck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta´t lugnt ta Toy

Äckliga tuggummit "Toy" bytte namn
till Smajl, vad hjälpte det?

 

 

 

 

 

 


 


Kalaspuffar var favoriter men dessa -Kalas flingor kommer jag inte ihåg, det står att dom var nyttiga, slutsats= inte goda.

 

God och Glad
Man har druckit rätt mycket blaskig juice/saft i sina dar, en av de bättre var Sunkist. På den tiden var det triangelformade tetrapak på små förpackningar. Många sorter fanns det också..

Fick inte Jena en tablettask?

 

Game over

De första TV-spelen som dök upp var Ping Pong, väldigt enkel layout på spelen som synes. På en del kunde man även spela dubbel! Man tröttnade rätt snabbt på detta och gick över till det mer jordnära Stiga hockeyspel.